10.9.19

4. Ce înseamnă să te rogi cu adevărat?

Cuvinte relevante ale lui Dumnezeu:

Ce înseamnă să te rogi cu adevărat? Înseamnă să rostești cuvintele dinlăuntrul inimii tale către Dumnezeu și să comunici cu Dumnezeu după ce ai înțeles voința Lui și pe baza cuvintelor Lui; înseamnă să te simți deosebit de apropiat de Dumnezeu, să simți că El se află în fața ta și că ai ceva să-i spui; și înseamnă să fii în special strălucitor în inima ta și să simți că Dumnezeu este mai ales iubitor. Te vei simți îndeosebi inspirat și după ce-ți vor auzi vorbele, frații și surorile tale se vor simți mulțumiți, vor simți că vorbele pe care le rostești sunt chiar vorbele din inimile lor, pe care ei vor să le spună, și că tot ceea ce tu spui reprezintă ceea ce ei vor să spună.Aceasta înseamnă să te rogi cu adevărat. După ce te-ai rugat cu adevărat, înăuntrul inimii tale, te vei simți împăcat și bucuros; puterea de a-L iubi pe Dumnezeu va crește în tine și vei simți că nimic din toată viața ta nu este mai de preț sau semnificativ decât să-L iubești pe Dumnezeu - și toate acestea vor dovedi că rugăciunile tale au fost eficiente.
din „Despre practica rugăciunii” aflată în Cuvântul Se arată în trup
Cele mai joase standarde pe care Dumnezeu le cere de la oameni impun ca aceștia să fie capabili să-și deschidă inimile către El. Dacă omul își dăruiește inima curată către Dumnezeu și mărturisește lui Dumnezeu ce se află cu adevărat înăuntrul inimii sale, atunci Dumnezeu este dornic să lucreze în om; Dumnezeu nu dorește inima îndoită a unui om, ci inima lui pură și sinceră. Dacă omul nu vorbește cu adevărat din inima lui către Dumnezeu, atunci Dumnezeu nu îi atinge inima omului, sau nu lucrează înăuntrul lui. Astfel, cel mai important lucru privind rugăciunea este să rostești cuvintele inimii tale curate către Dumnezeu, să-i mărturisești lui Dumnezeu defectele tale sau răzvrătirile tale și să-ți deschizi complet sufletul înaintea Lui. Doar atunci Dumnezeu va fi interesat de rugăciunile tale; dacă nu vei face astfel, Dumnezeu Își va întoarce chipul de la tine.
din „Despre practica rugăciunii” aflată în Cuvântul Se arată în trup
Rugăciunea nu înseamnă să urmezi o serie de formalități sau de proceduri ori să reciți cuvintele lui Dumnezeu, altfel spus, rugăciunea nu înseamnă să repeți papagalicește niște cuvinte și să îi copiezi pe alții. În rugăciune, trebuie să-ți dăruiești inima lui Dumnezeu, împărtășind cuvintele din inima ta cu Dumnezeu, astfel încât să fii atins de Dumnezeu. Dacă vrei ca rugăciunile tale să fie eficiente, atunci ele trebuie întemeiate pe citirea de către tine a cuvintelor lui Dumnezeu. Doar dacă te rogi folosind cuvintele lui Dumnezeu vei putea primi mai multă iluminare și cunoaștere rațională. Știi că o rugăciune este adevărată doar dacă ea vine dintr-o inimă care tânjește după poruncile date de Dumnezeu și dacă tu dorești să îndeplinești aceste porunci; astfel vei putea să urăști tot ceea ce Dumnezeu urăște, pe baza a ceea ce vei cunoaște, și vei ști cu claritate adevărurile explicate de Dumnezeu. Să dai dovadă de hotărâre și de credință și de cunoaștere și să ai o cale prin care să practici după ce te rogi - doar aceasta este adevărata rugăciune și doar o astfel de rugăciune poate fi eficientă. Dar rugăciunea trebuie construită pe temelia desfătării cu cuvintele lui Dumnezeu și comuniunea cu Dumnezeu, în cuvintele Lui, inima ta putând să-l caute pe Dumnezeu și să fie împăcată înaintea lui Dumnezeu. O asemenea rugăciune a atins deja punctul adevăratei comuniuni cu Dumnezeu.
din „Despre practica rugăciunii” aflată în Cuvântul Se arată în trup

Sper ca frații și surorile să poată să se roage cu adevărat zi de zi. Dar aceasta nu înseamnă aderarea la o doctrină, ci un efect care trebuie obținut. […] Ar trebui să spui: „O, Dumnezeule! Vreau să-mi îndeplinesc datoria. Pentru ca Tu să poți fi preaslăvit în noi și să te poți bucura de mărturia Ta în noi, acest grup de oameni, nu pot decât să mă dăruiesc Ție cu întreaga mea ființă. Te rog să lucrezi înăuntrul nostru, ca să-Ți pot împlini voia și ca să Te pot iubi cu adevărat, făcând din Tine țelul pe care să-l urmăresc.” Când te simți dominat de această povară, cu siguranță Dumnezeu te va face desăvârșit; n-ar trebui să te rogi doar de dragul tău, ci și pentru a putea duce la îndeplinire voia lui Dumnezeu și de dragul de a-L iubi. Acesta este tipul de rugăciune adevărată.

din „Despre practica rugăciunii” aflată în Cuvântul Se arată în trup


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu