20.11.19

De ce îi oprimă PCC atât de mult pe creştini?

Ma Zhijun (Căpitan adjunct al Echipei Naționale de Securitate): Fii sinceră cu mine! Ce rol ai în Biserica lui Dumnezeu Atotputernic? Eşti un conducător important? Cine sunt conducătorii tăi, atunci?
Lang Xin (Căpitanul Echipei Naționale de Securitate): De fapt, nu avem nevoie de o mărturisire din partea ta. Drept să-ţi spun, te supraveghem de trei luni. Ştim tot ce trebuie despre tine. Înainte, erai reporter la un ziar.

Jiang Xinyi (O creștină): Indiferent de locul de muncă pe care-l am în lume sau de sarcina pe care o realizez în cadrul bisericii, încalc legea? Nu e libertatea religioasă stipulată explicit în Constituţia ţării? Prin credinţa mea, nu încalc legea. Ce autoritate aveţi pentru a mă supraveghea? Sau pentru a aresta credincioşi ai lui Dumnezeu?

Lang Xin: Ce autoritate?! Ascultă! În China, credinţa în Dumnezeu e o infracţiune! Mai ales tu ar trebui să înţelegi: Constituţia chineză nu reprezintă politica PCC. E posibil ca a ta credinţă să respecte Constituţia, însă încalcă politica PCC. Aşadar, credinţa ta e o infracţiune. Politica partidului comunist este lege! Vrei să spui că n-ai înţeles niciodată asta? PCC e un partid ateu. Ateismul şi teismul sunt, prin definiţie, în conflict. Cum ar putea PCC, care e acum la conducere, tolera credinţa?
Jiang Xinyi: Omul e creat de Dumnezeu, la fel ca totul din univers. Dumnezeu e stăpân peste toate, inclusiv peste oameni. Credinţa omului în Dumnezeu e dreaptă şi corectă. Ce drept are PCC să le nege cetăţenilor libertatea religioasă? În baza cărei autorităţi le neagă cetăţenilor dreptul lor la viaţă? De ce nu au voie credincioşii lui Dumnezeu să locuiască pe teritoriul Chinei?
Lang Xin: Jiang Xinyi, trebuie să înţelegi situaţia. Trebuie să înţelegi că PCC urăşte cel mai mult arătarea şi lucrarea lui Dumnezeu şi pe credincioşii lui Dumnezeu, aşa cum eşti tu. În special, urăşte adevărul din Biblie şi din cartea Cuvântul Se arată în trup. Acestea sunt cele două cărţi pe care PCC le urăşte cel mai tare. Fără cele două cărţi, credincioşii lui Dumnezeu n-ar mai exista. Cetăţenii ar urma PCC. Iată de ce PCC nu vă va tolera niciodată pe voi, credincioşii! În China, credinţa în Dumnezeu nu are perspective. În special, pentru adepţii lui Dumnezeu Atotputernic, care sunt mai teribili decât cei ai lui Isus în a fi martori pentru Dumnezeu. Fie şi doar din acest motiv, trebuie să fim mai aspri cu voi! Când sunteţi acasă şi vă întâlniţi în secret, PCC are grijă ca birourile din subdistricte, comitetele din sate şi vecinii să vă supravegheze şi apoi să vă aresteze. Celor dintre voi care au o influenţă deosebită, vă dedicăm echipe care vă urmăresc şi ne trimit informaţii în timp real despre voi, care vă arestează oriunde vă adunaţi! Când plecaţi de acasă şi vă aflaţi în exil, partidul oferă recompense, pentru ca voi să fiţi arestaţi repede. Mai devreme sau mai târziu, veţi fi prinşi. Chiar şi dacă fugiți peste hotare, guvernul poate apela la diplomaţie şi la alte mijloace pentru a vă extrăda. Vă vom aduce înapoi cu orice preţ, pentru a fi torturaţi şi încarceraţi imediat. De ce este atât de dispus PCC să investească atât de multe resurse umane, dar şi bani pentru a suprima religia? Scopul partidului nu e doar acela de a interzice şi elimina toate religiile, ci şi acela de a-i extermina şi eradica pe toţi cei care cred în Dumnezeu! „Trupele nu vor fi retrase până când interdicţia va fi ridicată!” Abolirea atât a lucrării lui Dumnezeu, cât şi a bisericii Lui şi a face din China un domeniu ateu este politica religioasă a PCC! Hm! Acum, că am spus asta, mai îndrăzneşti să vorbeşti despre raţiune şi lege cu PCC? Acum, că am explicat poliţia partidului comunist, ce părere ai? Mai e ceva ce nu înţelegi?
Jiang Xinyi: Din tot ceea ce aţi spus, înţeleg. Toată suprimarea dementă a creştinilor de către PCC e menită să eradicheze credinţele religioase şi să facă din China un domeniu ateu. Chiar credeţi că e posibil? A devenit vreo ţară un domeniu ateu? În întreaga lume, nu ştiu să fie vreuna. Nicio putere din lume nu poate aboli credinţele religioase ale oamenilor! Guvernele comuniste au dorit dintotdeauna să interzică credinţele religioase. A reuşit vreunul? Nu numai că au eşuat, dar sunt tot mai mulţi credincioşi ai lui Dumnezeu. Ce credeţi că înseamnă acest lucru? Asta arată că Dumnezeu e stăpân peste toate. E Duhul lui Dumnezeu care lucrează! Îl poate omul interzice? Dumnezeu Atotputernic spune, „Din tot ce are loc în univers, nu există nimic în care Eu să nu am ultimul cuvânt. Ce există și nu se află în mâinile Mele? Tot ce spun Eu se înfăptuiește, și cine dintre oameni Mă poate face să Mă răzgândesc? […] Nimic nu-Mi poate împiedica planul” (din „Cuvântul Se arată în trup”). Dacă partidul de la putere continuă să acţioneze împotriva lui Dumnezeu, nu se împotriveşte el cerului şi ordinii naturale?
Ma Zhijun: Ajunge! Noi te interogăm pe tine, nu tu ne interoghezi pe noi! Judecând după cele spuse de tine, eşti, cu siguranţă, o conducătoare a bisericii, ba chiar una mare! Ai face bine să începi să vorbeşti, dacă nu vrei să fii torturată!
Lang Xin: Te avertizez… Astăzi, te lăsăm să ne spui cine sunt conducătorii tăi şi unde sunt banii bisericii. E şansa ta de a-ţi răscumpăra greşelile. Dar, dacă îndrăzneşti să refuzi să răspunzi cinstit, nu te aştepta să ieşi de aici în viaţă!
Un polițist tânăr intră și îi dă un dosar de hârtie lui Lang Xin, care stă în fața mesei unde se face interogarea.
Un poliţist: Domnule căpitan Lang! Lang Xin deschide dosarul, scoate un teanc de poze și le răsfoiește. Ma Zhijun stă deoparte, uitându-se și el la poze.
Lang Xin: Uită-te la asta! Cine e? (Când vede pozele din fața ei, Jiang Xinyi se încruntă. Lang Xin râde, ia o poză în care Jiang Xinyi vorbea cu sora ei în parc și i-o arată.) Cum o cheamă? Este sau nu conducătoarea tă?
Jiang Xinyi: E prietena mea. E o infracţiune să stai de vorbă cu un prieten într-un parc public?
Lang Xin: Spune-ne! „Prietena” ta din fotografie este cea căreia i-ai spus „soră” la telefon? I-ai cerut 2.000 de cărţi cu cuvântul lui Dumnezeu?
MA Zhijun: Credeai că, dacă vă întâlniţi în secret şi vorbiţi codat, nu vei fi prinsă? Subestimezi forţa poliţiei chineze! Toată aparatura de supraveghere a fost importată din Statele Unite; e cea mai avansată aparatură din lume. Indiferent de felul în care vorbeşti la telefon, noi îţi putem recunoaşte vocea. Şi putem identifica situaţiile în care vorbeşti codat. Am descifrat codurile pe care le foloseşti cel mai des. Ai vrea să scapi din vizorul nostru? N-ai nicio şansă! Îţi vom da acum ocazia de a explica. E şansa ta de a ne câştiga indulgenţa. Dacă eşti încăpătânată şi refuzi, să nu dai vina pe noi pentru ceea ce se va întâmpla! Instrumentele noastre de tortură nu sunt pentru cei slabi de inimă. În prezenţa noastră, limbile legate se dezleagă și ne spun totul.
Jiang Xinyi: Cu siguranţă că instrumentele voastre de supraveghere sunt de ultimă generaţie, dar le folosiţi incorect, blocând şi interzicând lucrarea lui Dumnezeu şi arestând creştini. Ce lege am încălcat noi? De ce anume s-ar putea face vinovată întruparea lui Dumnezeu menită să mântuiască omenirea? De ce vreţi să interziceţi lucrarea lui Dumnezeu de mântuire a omului? Ce altă ţară îşi pune poliţia să-i supravegheze aşa pe creştini? Aţi cheltuit atât de mulţi bani pentru a cumpăra aparatură de supraveghere sofisticată ca să-i supravegheaţi, urmăriţi şi arestaţi pe creştini, dar e legal acest lucru, în primul rând? Dacă PCC conduce respectând legea şi drepturile omului, de ce simt credincioşii nevoia de a vorbi codat la telefon? Nu e PCC cauza tuturor acestor lucruri? Guvernul încalcă dreptul cetăţenilor la libertate religioasă şi îi privează pe credincioşi de dreptul la viaţă, apoi, se întoarce şi îi condamnă pentru încălcarea legii şi ordinii. Nu se aplică aici proverbul „Hoţul strigă hoţii”? Explicaţi-mi cine încalcă legea: credincioşii sau voi?
Lang Xin: Cuvintele tale dezvăluie că tot nu înţelegi PCC. De ce se împotriveşte partidul comunist atât de mult lui Dumnezeu şi lucrării Lui? Deoarece creştinii ca tine cred în cuvântul lui Dumnezeu şi nu în cel al PCC. În ochii PCC-ului, sunteţi duşmanii lui! Voi încălcaţi politica PCC, ceea ce e mai rău decât a comite o infracţiune! Conform politicii din trecut, acest lucru ar trebui să fie tratat ca un act contrarevoluţionar. Deşi lozincile contrarevoluţiei sunt interzise, de vreme ce încălcaţi politica PCC, voi sunteţi acum ţinta revoluţiei PCC. PCC vă va interzice şi elimina pe toţi, cu totul! E clar ceea ce explic?
Jiang Xinyi: Ceea ce aţi spus a clarificat totul şi m-a ajutat să înţeleg PCC. PCC este foarte hotărât să se opună lui Dumnezeu şi să lupte împotriva Lui până la capăt. Ceea ce nu înţeleg e cu ce-l ajută pe PCC faptul că este duşmanul de moarte al lui Dumnezeu? Împotrivindu-I-se lui Dumnezeu, va fi ţara mai prosperă, vor fi oamenii mai fericiţi? În Epoca Legii, Dumnezeu a proclamat în faţa omului: „Care pedepsesc copiii pentru nelegiuirea părinţilor lor, până la a treia sau a patra generaţie a celor ce Mă urăsc şi Îmi arăt îndurarea până la a mia generaţie a celor ce Mă iubesc şi împlinesc poruncile Mele” (Exodul 20:5-6). (NTLR®) Din vremuri de demult, toţi cei care acţionează împotriva lui Dumnezeu sunt pedepsiţi. Persecuţia pe care o îndurăm pentru credinţa în Dumnezeu este doar temporară. Pedeapsa pentru că I te împotrivești lui Dumnezeu? Aceasta e veşnică. Firea lui Dumnezeu este de neofensat.
MA Zhijun: Fir-ar! Îndrăzneşti să propovăduieşti Evanghelia şi să fii martoră pentru Dumnezeu aici? Nu ştii ce suntem noi? Suntem diavoli hotărâţi să ne luptăm împotriva lui Dumnezeu! Noi nu acceptăm ceea ce aperi tu. Suntem discipolii satanistului Karl Marx. Suntem atei! Dacă Dumnezeu ar fi real, tot L-aş nega! Prefer să pier în iad, decât să-L accept pe Dumnezeu! Predici Evanghelia şi Îl mărturiseşti pe Dumnezeu aici? Îţi ceri moartea!
Ma Bo (Un poliţist): Vrei să vorbeşti despre dreptate cerească?
Lang Xin: În regulă! Astăzi, Jiang Xinyi, am să te ajut să înţelegi clar cine e adevăratul stăpânul al soartei tale. Vei înţelege dacă e cu adevărat Dumnezeu sau dacă noi suntem stăpânii soartei tale. Atârnaţi-o!
Ma Bo: Îţi place? Te simţi confortabil acum? Ţi se va aplica tratamentul complet, dacă nu ne spui totul.
Lang Xin: Ascultă-mă… Avem nenumărate modalităţi de a-i îndrepta pe „oamenii îndumnezeiţi”, ca tine. Vrei să fii martoră şi să juri credinţă lui Dumnezeu? Vrei să fii o martoră remarcabilă pentru El? Te voi face să pari o Iudă, o ruşine pentru Dumnezeu! Întâi, am să-ţi postez fotografiile on-line. Apoi, am să scriu că ţi-ai vândut biserica şi că ai devenit Iuda. Îţi voi distruge numele! Toţi cei din biserica ta se vor lepăda de tine! Când voi termina, nu-ţi vei putea reabilita numele. Nu vei avea nicio şansă să faci asta! Să vedem cum vei da ochii cu cei din biserica ta!
Jiang Xinyi: Ştiu foarte bine cât rău sunteţi în stare să faceţi. Să-i înscenaţi ceva unui nevinovat, să răspândiţi zvonuri false… Acestea sunt doar câteva dintre tertipurile voastre. Dar Dumnezeu e drept. Dumnezeu examinează totul. Dumnezeu ştie dacă sunt sau nu Iuda. Cuvintele voastre nu contează!
din scenariul filmului Schimbul: „Conversaţia”
Sursa: Biserica lui Dumnezeu Atotputernic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu