13.3.19

Pe toată lumea care își îndeplinește funcția

În curentul actual, fiecare persoană care Îl iubește cu adevărat pe Dumnezeu are ocazia să fie desăvârșită de către El. Indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni, atâta timp cât își păstrează în inimi o ascultare față de Dumnezeu și o venerație față de El, vor putea să fie desăvârșiți de către El. Dumnezeu desăvârșește oamenii potrivit diferitelor lor funcții. Atâta timp cât ai făcut tot ce ți-a stat în putință și te-ai supus lucrării lui Dumnezeu, vei putea fi desăvârșit de către El. În prezent nici unul dintre voi nu este desăvârșit. Uneori puteți să efectuați un tip de funcție și, alteori, puteți efectua două funcții; atâta timp cât vă dăruiți toată puterea voastră lui Dumnezeu și vă sacrificați pe voi înșivă pentru El, în cele din urmă veți fi desăvârșiți de către Dumnezeu.
Tinerii au mai puține filozofii de viață și lor le lipsește înțelepciunea și înțelegerea. Dumnezeu vine să desăvârșească înțelepciunea și înțelegerea omului, iar cuvântul lui Dumnezeu compensează aceste lucruri care lor le lipsesc. Cu toate acestea, firile tinerilor sunt instabile și aceasta necesită transformare de către Dumnezeu. Tinerii au mai puține noțiuni religioase și mai puține filozofii de viață. Ei gândesc în termeni simpli, iar considerațiile lor nu sunt complexe. Acesta este aspectul în care umanitatea lor nu a luat formă. Este un aspect de dorit, dar tinerii sunt ignoranți și lipsiți de înțelepciune. Acesta este un aspect care trebuie să fie desăvârșit de către Dumnezeu, astfel încât să puteți dezvolta discernământul și să puteți înțelege în mod clar multe lucruri spirituale și să deveniți treptat cineva potrivit pentru a putea fi folosit de către Dumnezeu. Frații și surorile mai mari sunt, de asemenea, capabili să îndeplinească anumite funcții și nu sunt abandonați de către Dumnezeu. În ceea ce-i privește pe frații și pe surorile mai mari au și ei unele aspecte de dorit și unele aspecte nedorite. Frații și surorile mai mari au mai multe filozofii de viață, au mai multe noțiuni religioase, acțiunile lor sunt blocate într-un cadru rigid, ei respectă reguli precum automatele și le aplică în mod mecanic. Ei nu sunt flexibili, ci mai degrabă foarte rigizi. Acesta nu este un aspect de dorit. Cu toate acestea, frații și surorile mai mari sunt calmi și axați spre ceea ce vine; firile lor sunt stabile. Nu au stări sufletești tumultoase, ci sunt întotdeauna stăruitori. Ei doar acceptă lucrurile încet, dar acesta nu este un defect major. Atâta timp cât sunteți capabili să vă supuneți și să acceptați cuvintele actuale ale lui Dumnezeu, dacă nu ezitați să vă supuneți și să urmați, dacă, prin orice mijloace, nu judecați pe alții și nu aveți alte gânduri rele, dacă acceptați cuvintele Lui și le puneți în practică și dacă nu puneți la îndoială cuvintele lui Dumnezeu și vă supuneți - dacă îndepliniți aceste condiții - veți fi capabili să fiți desăvârșiți.
Indiferent dacă sunteți un frate sau o soră mai mică sau mai mare, cunoașteți funcția pe care trebuie să o îndepliniți. Cei tineri nu sunt aroganți; cei care sunt mai în vârstă nu sunt pasivi și nu dau înapoi. Și sunt capabili să-și utilizeze forțele lor reciproce pentru a-și compensa punctele slabe și sunt capabili să se servească unii pe alții fără prejudecăți. Un pod al prieteniei este construit între frații și surorile mai mici și mai mari. Datorită dragostei lui Dumnezeu, sunteți în stare să vă înțelegeți mai bine unii cu alții. Frații și surorile mai mici nu-i privesc de sus pe frații și pe surorile mai mari, iar frații și surorile mai mari nu sunt fățarnici. Nu este acesta un parteneriat armonios? Dacă toți aveți această hotărâre, atunci voința lui Dumnezeu se va realiza cu siguranță în generația voastră.
În viitor, fie că ești binecuvântat sau blestemat, se va decide în funcție de faptele pe care le faci astăzi. Dacă veți fi desăvârșiți de către Dumnezeu, va fi chiar acum în această eră; nu va mai exista o altă oportunitate în viitor. Chiar acum, Dumnezeu vrea cu adevărat să vă desăvârșească, iar acesta nu este un mod de a vorbi. În viitor, indiferent de încercările ce se vor abate asupra voastră, de evenimentele ce vor avea loc sau ce dezastre vor cădea asupra voastră, Dumnezeu vrea să vă desăvârșească - acesta este un fapt clar și fără îndoială. De unde se poate vedea acest lucru? Din faptul că, de-a lungul veacurilor și generațiilor, cuvântul lui Dumnezeu, nu a atins niciodată un apogeu așa de mare ca în prezent - a intrat pe cel mai înalt tărâm, iar astăzi lucrarea Duhului Sfânt este fără precedent printre toți oamenii. Aproape nimeni din generațiile trecute nu a luat parte la acest lucru. Chiar și în epoca lui Isus nu au existat revelațiile de astăzi; au fost atinse măreții considerabile în cuvintele rostite către voi, în lucrurile pe care le înțelegeți și în lucrurile pe care le trăiți. Nu vă depărtați în mijlocul încercărilor și mustrărilor, și acest lucru este suficient pentru a dovedi că lucrarea lui Dumnezeu a atins o splendoare fără precedent. Acesta nu este un lucru pe care omul îl poate face și nu este ceva ce omul poate păstra, ci mai degrabă este lucrarea lui Dumnezeu Însuși. Așa că, din multe fapte ale lucrării lui Dumnezeu se poate vedea că Dumnezeu dorește să desăvârșească omul și El este în mod sigur capabil să vă facă desăvârșiți. Dacă sunteți capabili să zăriți acest lucru, dacă sunteți în stare să faceți această nouă descoperire, atunci nu veți aștepta a doua venire a lui Isus, ci, în schimb, Îi veți permite lui Dumnezeu să vă facă întregi în epoca actuală. Astfel, fiecare dintre voi ar trebui să faceți tot ce vă stă în putință și să nu cruțați nici un efort pentru a putea fi desăvârșiți de către Dumnezeu.
În zilele noastre, nu trebuie să acorzi atenție lucrurilor negative. Trebuie mai întâi să lași deoparte și să ignori fiecare lucru care te poate face să te simți negativ. Când te ocupi de afaceri, trebuie să-ți păstrezi o inimă de căutări și pătrunderi și trebuie să-ți păstrezi o inimă de ascultare față de Dumnezeu. Ori de câte ori descoperiți orice slăbiciune în interiorul vostru, dar nu sunteți sub controlul ei și îndepliniți funcția care trebuie, acesta este un pas pozitiv înainte. De exemplu: Frații și surorile mai în vârstă au noțiuni religioase, dar tu poți să te rogi și să te supui, să mănânci și să bei cuvântul lui Dumnezeu și să cânți imnuri.... Într-un cuvânt, orice poți să faci, orice funcție poți să îndeplinești, folosește-o pe deplin cu toată puterea pe care o poți aduna. Nu aștepta pasiv. A fi capabil să-ți îndeplinești datoria într-un mod satisfăcător pentru Dumnezeu este primul pas. Apoi, atunci când ești capabil să înțelegi adevărul și să intri în realitatea cuvântului lui Dumnezeu, vei fi fost desăvârșit de Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu